Blijf op de hoogte van...


Blijf op de hoogte van educatieve activiteiten


08 mei 2014 - 11 mei 2014

De passie van Lisa Larsson

R. StraussTod und Verklärung
HaydnSymfonie nr. 49 'La Passione'
BerliozCantate La mort de Cléopâtre
Antonello Manacorda dirigent

08 mei 2014 - 11 mei 2014

De passie van Lisa Larsson

Dat Antonello Manacorda en Hector Berlioz ‘a match made in heaven’ zijn, is geen nieuws. Tenzij u ze nog niet samen hebt gehoord. Dan wordt het de hoogste tijd! Onze Piemontese chef-dirigent presenteerde al eerder een fabelachtige Symphonie fantastique, die net als de minder bekende cantate Herminie juichend werd ontvangen, met dank aan de wereldberoemde Zweedse sopraan Lisa Larsson. Dit seizoen speelt het orkest deze tweede cantate ook met verve live in alle Gelderse concertzalen, opnieuw vergezeld door Lisa Larsson. Antonello Manacorda heeft rond het thema van Cleopatra’s dood een - in meerdere opzichten - ultiem programma gebouwd. U hoort Haydns mineur-symfonie La Passione, met zijn bloedstollend mooie langzame inleiding, en Strauss’ symfonische gedicht Tod und Verklärung, dat de componist op het eind van zijn leven citeerde in de Vier letzte Lieder. Kippenvel…

Programma

R. Strauss • Tod und Verklärung
Haydn • Symfonie nr. 49 'La Passione'
Berlioz • Cantate La mort de Cléopâtre

Met medewerking van

ReactiesColofon

ONTWERP EN VORMGEVING
Buro voor de Boeg, Rotterdam

FOTOGRAFIE
Giorgia Bertazzi
Felix Broede
Marco Borggreve
Carlo Cofano
Ans Dekkers
Andrea Diglas
Corrado Falsini
Keke Keukelaar
Mark Kohn
René Knoop
Annaleen Louwes
Pieter de Swart
Sam Trench
Christine van Blitterswijk

Disclaimer website Het Gelders Orkest

Het Gelders Orkest waardeert uw bezoek aan onze website. Door gebruik van de website van Het Gelders Orkest gaat u akkoord met de disclaimer.

Disclaimer
De website van Het Gelders Orkest is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Echter, wijzigingen op deze site zijn te allen tijde voorbehouden. Het Gelders Orkest aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden. Aan de inhoud van de website kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle content van de website van Het Gelders Orkest valt onder auteursrecht. Onder content wordt verstaan: alle in de website aanwezige inhoud. Onrechtmatige distributie of hergebruik (op delen) van deze content maakt inbreuk op het intellectueel eigendom van Het Gelders Orkest. Gebruik en distributie van content is mogelijk, mits vooraf schriftelijk akkoord gegeven door Het Gelders Orkest. Het is niet toegestaan de website van Het Gelders Orkest te framen.

Het Gelders Orkest heeft geprobeerd alle rechthebbenden van beeld-, geluid- en illustratiemateriaal te achterhalen. Dit is niet in alle gevallen gelukt. Mocht u rechten menen te kunnen ontlenen aan door ons gepubliceerd materiaal, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing van Het Gelders Orkest.

Op deze website kunnen interactieve onderdelen aangeboden worden, zoals links met social media. Het Gelders Orkest is niet verantwoordelijk voor meningen en opmerkingen die door bezoekers/gebruikers op de website geplaatst zijn. Deze meningen en opmerkingen geven niet de mening of het beleid van Het Gelders Orkest weer.