Blijf op de hoogte van...


Blijf op de hoogte van educatieve activiteiten


Ingrid Kaiserfeld

Sopraan

Ingrid Kaiserfeld

De Oostenrijkse sopraan Ingrid Kaiserfeld werd geboren in 1961. Zij studeerde zang aan de Musikhochschule van Graz. Daar startte zij ook haar carriere, eerst voornamelijk als concertzangeres, maar daarna ook met opera. Haar vertolking als Gilda in Verdi's Rigoletto en Donna Anna in Mozarts Don Giovanni waren daar haar eerste grote successen. In 1998 verhuisde zij naar Wenen waar zij tot 2002 verbonden was aan de Staatsoper. Sinds 2002 is zij zelfstandig zangeres. Ingrid Kaiserfeld is voornamelijk bekend om haar uitzonderlijke uitvoeringen van Mozartrollen. Haar vertolking van de Koningin van de Nacht uit Die Zauberflote van Mozart is ongeëvenaard. Deze rol zong zij de afgelopen jaren meer dan tachtig keer in diverse producties in onder meer de Staatsopera in Wenen, de Bastille in Parijs en de Opera van Berlijn. Maar Kaiserfeld zingt meer. Haar interpretaties van opera's van onder andere Verdi en Strauss brengen haar lovende kritieken. Ook het concertrepertoire is zij niet vergeten. Regelmatig staat zij hiermee op de grote podia. Nog in 2010 werkte zij mee aan een opname van Beethovens Negende Symfonie met het Mozart-Haydn Orkest Bolzano-Trento onder leiding van Gustav Kuhn.

Programma's met Ingrid Kaiserfeld

Beethoven Egmont

Cédric Tiberghien, Pianist
Ingrid Kaiserfeld, Sopraan
Jan Terlouw, Verteller

- 26 mei 2013

Meer info


Cultuurfestival Gelders Goed

Ingrid Kaiserfeld, Sopraan
Jan Terlouw, Verteller
Lavina Meijer, harp

- 30 mei 2013

Meer info


Beethoven Egmont

Cédric Tiberghien, Pianist
Ingrid Kaiserfeld, Sopraan
Jan Terlouw, Verteller

- 26 mei 2013

Meer info


Cultuurfestival Gelders Goed

Ingrid Kaiserfeld, Sopraan
Jan Terlouw, Verteller
Lavina Meijer, harp

- 30 mei 2013

Meer info
Colofon

ONTWERP EN VORMGEVING
Buro voor de Boeg, Rotterdam

FOTOGRAFIE
Giorgia Bertazzi
Felix Broede
Marco Borggreve
Carlo Cofano
Ans Dekkers
Andrea Diglas
Corrado Falsini
Keke Keukelaar
Mark Kohn
René Knoop
Annaleen Louwes
Pieter de Swart
Sam Trench
Christine van Blitterswijk

Disclaimer website Het Gelders Orkest

Het Gelders Orkest waardeert uw bezoek aan onze website. Door gebruik van de website van Het Gelders Orkest gaat u akkoord met de disclaimer.

Disclaimer
De website van Het Gelders Orkest is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Echter, wijzigingen op deze site zijn te allen tijde voorbehouden. Het Gelders Orkest aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden. Aan de inhoud van de website kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle content van de website van Het Gelders Orkest valt onder auteursrecht. Onder content wordt verstaan: alle in de website aanwezige inhoud. Onrechtmatige distributie of hergebruik (op delen) van deze content maakt inbreuk op het intellectueel eigendom van Het Gelders Orkest. Gebruik en distributie van content is mogelijk, mits vooraf schriftelijk akkoord gegeven door Het Gelders Orkest. Het is niet toegestaan de website van Het Gelders Orkest te framen.

Het Gelders Orkest heeft geprobeerd alle rechthebbenden van beeld-, geluid- en illustratiemateriaal te achterhalen. Dit is niet in alle gevallen gelukt. Mocht u rechten menen te kunnen ontlenen aan door ons gepubliceerd materiaal, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing van Het Gelders Orkest.

Op deze website kunnen interactieve onderdelen aangeboden worden, zoals links met social media. Het Gelders Orkest is niet verantwoordelijk voor meningen en opmerkingen die door bezoekers/gebruikers op de website geplaatst zijn. Deze meningen en opmerkingen geven niet de mening of het beleid van Het Gelders Orkest weer.